Sprintklassement

Na het succes van de extra bokaal van 2 jaar geleden, heeft de 43e Ringvaart commissie besloten deze traditie voort te zetten door dit jaar wederom een bokaal toe te voegen aan de Ringvaart Regatta. In plaats van een 6,6 kilometer lange time trial op de Kaag, zal het dit jaar gaan om een sprint van 600 meter. De Sprint begint 600 meter voor de finish zodat alle toeschouwers kunnen zien welke ploeg na 99.4 kilometer roeien nog de beste sprint in de benen heeft zitten!

De sprintbokaal is anders dan de meeste roeiwedstrijden. Boten uit verschillende bootklassen zullen direct tegen elkaar strijden. We maken slechts onderscheid tussen mannen- en vrouwenploegen. Voor alle deelnemende nummers zijn er zorgvuldig ‘golden standards’ (ideale streeftijden) vastgesteld, waar elke deelnemer zo ver mogelijk onder zal moeten duiken. De ploeg die dit als beste doet, mag zich winnaar van de sprintbokaal noemen. Er zal slechts één winnaar zijn… Ben jij dat?

Nummers

De nummers in de onderstaande tabel doen automatisch mee aan de sprintbokaal zodra de EY-Parthenon Ringvaart Regatta is gestart. Deelname is mogelijk voor alle ploegen. De golden standards (ideale streeftijden) zoals bepaald, worden te zijnertijd door de organisatie bekend gemaakt.

Deelnemende nummers
1x V1x 2+ 2- 2x C2+ C2* W2*
4+ 4- 4* 4x C4+ C4*  8+  8*

De symbolen uit de bovenstaande tabel worden hieronder verklaard:

Symbool Uitleg Symbool Uitleg
1, 2, 4, 8 Aantal roeiers in de boot * Scull, gestuurd
C C-type boot x Scull, ongestuurd
V Volans + Boord, gestuurd
W Wherry Boord, ongestuurd

Route

De sprintbokaal voert over het laatste deel van het parcours van de EY-Parthenon Ringvaart Regatta. De exacte route van de sprintbokaal is hieronder te vinden.

Prijs

Als winnaar ontvang je nog een extra prijs! Namelijk een exclusief Ringvaart roeipak voor elke roeier en stuur mogelijk gemaakt tot Powerhouse Sport Nederland.  Daarnaast wordt je tijdens de prijsuitreiking van de EY-Parthenon Ringvaart Regatta met je ploeg in het zonnetje gezet en zul je de winnaarscheque ontvangen!

Reglementen

Er bestaat een apart reglement voor de sprintbokaal. Deze is hier te vinden.

white gradient